UEFA odredila do kada ljetni prelazni rok može trajati, šta to znači za Premijer ligu?

Očekuje se odluka Izvršnog tijela NSBiH

UEFA odredila do kada ljetni prelazni rok može trajati, šta to znači za Premijer ligu?

E. Čaušević

UEFA je jučer donijela niz odluka u vezi tekuće, ali i naredne fudbalske sezone. 

Objavljeno je kada počinju kvalifikacije za Ligu prvaka i Evropsku ligu, te je velika promjena što će se u tri kruga kvalifikacija igrati samo jedna utakmica. Grupna faza počinje tek u oktobru, ali će se ubrzanim tempom sve završiti u roku.

Sky Sports piše da je UEFA poslala dopise Fudbalskim savezima oko ljetnog prelaznog roka. Ljetni prelazni rok u većini zemalja još uvijek nije počeo, a UEFA je odlučila ipak da uvede neki rok do kada se transferi mogu dogovarati.

Kako piše Sky Sports na jučerašnjem sastanku UEFA-e dogovoreno je da ljetni prelazni rok ne može trajati nigdje duže od 5. oktobra. Sve lige moraju do 5. oktobra završiti prelazni rok, a poželjno je da to čak bude i ranije.

"Krajnji rok za registracije igrača za grupnu fazu Lige prvaka i Evropske lige je 6. oktobar. To znači da je odluka da se ljetni prelazni rok završi najkasnije 5. oktobra", naveli su iz UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Bosne i Hercegovine prelazni rok će gotovo sigurno u Premijer ligi trajati do 2. oktobra. Kako smo nedavn opisali NFSBiH je s klubovima dogovorio da prelazni rok traje 12 sedmica, te da se završi 2. oktobra.

Ovaj prijedlog još uvijek mora biti potvrđen od strane Izvršnog tijela Nogometnog saveza naše zemlje. No, teško je da će biti nekih promjena što se tiče ovog prijedloga jer se uklapa u rokove koje je UEFA postavila.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi