Pripreme na Grbavici

FK Željezničar: Dvojac radio odvojeno, njihov odlazak je gotova stvar

Edmir Škorić

FK Željezničar je počeo s pripremama za novu sezonu, a na pomoćnom terenu stadiona Grbavica traje prvi trening.

Nakon odluke Takmičarske komisije o prekidu sezone, Željezničar je ostao drugi na tabeli i igrat će kvalifikacije za Evropsku ligu, a od početka avgusta ga čekaju domaće utakmice i napad na titulu.

Jasno je da je pred timom iz Doline ćupova puno obaveza i da moraju što spremnije dočekati novu sezonu, pa Amar Osim i pomoćnici ništa ne prepuštaju slučaju. Radit će se intenzivno od danas, a prvi dio priprema bit će obavljen u Konjicu.

Sada je već izvjesno da neki neće biti tu u narednom periodu. Vedran Kjosevski je danas došao na prozivku, ali ubrzo i napustio Grbavicu, dok su odvojeno od ostalih na treningu radili Dženan Zajmović i Kemal Osmanković. Dakle, radi se o igračima kojima je istekao ugovor i na koje Osim više ne računa. Ranije je klub napustio Antonio Pavić, a nije još sigurno hoće li ostati Ivan Lendrić i stoper Aleksandar Jovanović, koji je nedavno opperisao nos i zbog  toga nije danas trenirao iako je bio na prozivci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lendrić i Semir Štilić danas nisu trenirali, a ohrabrenje za navijače je to što je s treninzima počeo Ermin Zec, koji bi spreman mogao dočekati sezonu.

S ostatkom ekipe nije trenirao ni mladi Dženan Osmanović koji ima blagih problema s povredom i još uvijek nije spreman za trenažni proces, ali trebao bi se priključiti kroz nekoliko dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.