Počele su špekulacije

Hoće li Šehić konačno realizovati transfer karijere? Konkurencija su mu Bravo, Subašić, Hart...

Admin Čaušević

Ibrahim Šehić će u septembru proslaviti 32. rođendan. Bh. reprezentativac je u najboljim fudbalskim godinama i vrijeme je za transfer karijere. 

Šehić je nakon odlaska iz Željezničara većinu karijere proveo u Turskoj, a ako se medijski natpisi u Turskoj ispostavi tačnim ovog ljega bi mogao potpisati za jedan od najvećih tamošnjih klubova.

Galatasaray je prije nekoliko dana ostao bez Federica Muslere. Iskusni Urugvajac je slomio nogu i čeka ga višemjesečna pauza. Na teren bi trebao tek za deset mjeseci.

Upravo iz tog razloga počao je skauting i trka za njegovog nasljednika. Jedna od opcija je Šehić. Bh. golman je poznato i provjereno za tursko ime i zato ne čudi interes Galatasaraya.

Međutim, Galatasaray je poznat kao klub koji ima visoke apetite pa je velikan s Bosfora iskazao interes i za mnogo zvučnijim imenima. Na listi želja se nalaze Claudio Bravo, Joe Hart, Danijel Subašić, Antonio Adan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Radi se o golmanima kojim kroz nekoliko sedmica ističu ili su već istekli ugovori pa Galatasaray upravo u tome vidi svoju šansu da ih angažuje.

Inače, Šehić se u proteklom periodu spominjao kao i moguće pojačanje Bešiktaša. Ugovor s Erzurumsporom mu ističe sredinom jula, ali turski drugoligaš ima opciju da aktivira klauzulu i produži ugovor na jednu godinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.