Nevjerovatan sprint

Nema Daviesa nema problema: Bayern ima novu pticu trčkačicu

A. Čaušević

Bayern je trenutno u najboljoj formi od svih evropskih klubova i ako ovako nastave Bavarci će sigurno biti među prvim favoritima za osvajanje Lige prvaka na mini turniru u Lisabonu. 

Nakon nastavka sezone u Njemačkoj fudbalski svijet je ostao impresioniran Alphonsom Daviesaom, mladim Kanađaninu izuzetno dugog koraka.

Davies je u proteklom periodu nekoliko puta obarao rekorde u brzini na jednom meču. Protiv Werdera je trčao brzinom od 36.51 km/h.

Sjajni lijevi bek je protiv Werdera dobio i crveni karton, pa nije imao pravo nastupa u današnjem duelu protiv Freiburga. Umjesto njega priliku za igru je dobio Lucas Hernandez.

Hernandez je ukaznu priliku iskoristio da i on pokaže svoje trkačke sposobnosti. Posebno je bio impresivan njegov sprint u 37. minuti kada je asistirao Robertu Lewandowskom za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brzina kojom je francuski defanzivac trčao za sada nije poznata, ali se bez ikakvog pretjerivanja može reći da Davies ima izuzetnu konkurenciju u ekipi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.