Važna pobjeda Mainza u borbi za opstanak, velika borba na dnu tabele

Utakmice Bundeslige

Važna pobjeda Mainza u borbi za opstanak, velika borba na dnu tabele

E. Oštraković

Devet utakmica 33. kola Bundeslige odigrano je danas, a viđeno je nekoliko zanimljivih rezultata.

Bayern je na svom stadionu ostvario sigurnu i očekivanu pobjedu protiv Freiburga. Već u 15. minuti domaći su došli u vodstvo od 1:0 a gol je postigao Kimmich. U 24. minuti Lewandowski je povisio na 2:0. Holer je smanjio na 2:1 u 33. minuti, a konačan rezultat utakmice svojim drugim golom postvaio je Robert Lewandowski u 37. minuti.

Fortuna Dusseldorf i Augsburg su podijelili bodove, a u takmica je završena sa 1:1. Gosti su prvi imali vodstvo a gol je u 10. minuti postigao Niederlechner. Poravnanje domaćoj ekipi donio je Hennings, a utakmica je na kraju zavšrena upravo tim rezultatom.

Isti rezultat viđen je na utakmici između Kolna i Eintrachta iz Frankufrta. Koln je vodio od 45. minute kada je gol sa bijele tačke postigao Kainz. Ipak Dost je gostima iz Frankufrta donio bod golom u 72. minuti.

Hertha je na svom terenu bila sigurna protiv Bayera iz Leverkusena. Već u 22. minuti vodstvo Herthi donio je Cunha. Konačan rezultat postavio je Lukebakio u 54. minuti za novu domaću pobjedu nogometaša Herthe.

Hoffenheim je na svom terenu ostvario ubjedljivu pobjedu od 4:0 protiv Union Berlina. Bebou je u 11. minuti prvi savladao gostujućeg golmana. Na 2:0 povisio je Kramarić u 39. minuti. Gol za 3:0 djelo je Dabbura u drugoj minuti sudijske nadoknade u prvom poluvremenu. Konačan rezultat na utakmici postavio je Baumgartner u 68. minuti.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisala je ekipa Mainza na domaćem terenu protiv Werdera. Slavili su sa 3:1. Quaison je u 25. minuti pogodio za vodstvo domaćih, a samo pet minuta kasnije bilo je 2:0, kada je gol postigao Boetius. Do kraja utakmice Osako je smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Fernandes u 85. minuti.

Paderborn je poražen na svom terenu sa 1:3 od Borussije Monchengladbach. Hermann je već u 4. minuti donio vodstvo gostima. Ipak, domaća ekipa stigla je do poravnanja u 54. minuti preko Michela. Do kraja utakmice dva gola koja je postigao Stidl donijela su pobjedu gostima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussija Dortmund je sa 0:2 slavila na gostovanju kod Leipziga. Oba gola bila su djelo sjajnog Haalanda koji je nastavio pogađati protivničke mreže.

Schalke je na svom terenu doživio visok poraz od 1:4, a protivnik je bio Wolfsburg. Dva gola postigao je Weghorst i to u 16. i 56. minuti, te su gosti tada vodili sa 0:2. Mbabu je u 59. minuti povisio na 0:3, a deset minuta kasnije Joao Victor pogodio je za 0:4. Utješni gol za domaće postigao je Matondo u 70. minuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti