Uz lijevu aut liniju "operiše" Ashley Young

Inter i na desnom beku želi Engleza

Izvjesno je da će Inter aktivirati opciju produženja ugovora Ashleyja Younga, koji je zimus stigao na Meazzu, pa će iskusni Englez i naredne sezone igrati u crno-plavom dresu.

Ashley Young može igrati uz obje aut linije, ali ipak najčešće pokriva pozicije (bek/krilo) na lijevoj strani.

A uskoro bi i na desnoj strani Inter mogao imati jednog Engleza.

The Sun piše da je Inter spreman krenuti po desnog beka Manchester Cityja, Ashleyja Younga kojem bi ideja o "novom početku" u Italiji mogla biti primamljiva.

Ipak, Walker, koji je u proteklom period zapao u probleme zbog kršenja pravila karantina, i dalje uživa povjerenje kod trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole, a ugovor sa Građanima je produžio tek prošlog ljeta. To znači da će Inter imati jako težak zadatak da dovede engleskog reprezentativca u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Umjesto toga, Inter možda pokuša sa transferom drugog Cityjevog desnog beka, Joaa Cancela. Portugalac je ljetos stigao iz Juventusa u City, ali se nije uspio izboriti za svoje mjesto u timu, pa bi mogao biti na prodaju ove godine.

Kada je Walker u pitanju, on je ove godine upisao 31 nastup za Manchester City u svim takmičenjima, postigao je jedan gol i upisao četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.