Liga prvaka je možda izgubljena

Još jedan šok za navijače Hajduka: Splićani u Zagrebu prokockali 0:2, Lokomotiva slavi

Ekipe Lokomotive i Hajduka večeras su u Zagrebu igrale susret 30. kola HNL-a. 

Bila je ovo jako važna utakmica za oba tima iz perspektive borbe za Ligu šampiona, a na kraju je završena pobjedom domaćina iako je malo toga ukazivalo na takav scenario nakon prvih 40-ak minuta igre.

Do data je Hajduk vodio 0:2 golovima Caktaša i činilo se da sve kontroliše na susretu ali domaći se ipak nisu predavali pa prvo u finišu prvog dijela preko Kolingera i onda sredinom nastavka preko Tucija dolaze do poravnanja rezultata. Kada se mislilo da je 2:2 konačan rezultat susreta domaći su iz jednog kornera u 97. minuti došli do pobjede, a junak je bio Kolinger.

Hajduk je pokušao u posljednjim sekundama iščupati barem bod ali vrmeena više nije bilo.

Lokomotiva se ovom pobjedom popela na drugu poziciju koja naredne sezone vodi u Ligu prvaka, dok je Hajduk gurnula tek na peto mjesto.

U narednom kolu nastavlja se bitka za najelitnije evropsko klupsko takmičenje. Hajduk čeka Slaven Belupo dok će Lokomotiva u goste Istri.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 30. kolo:

Lokomotiva Zagreb - Hajduk Split 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.