Hajduk dolazi u Kiseljak

Splitski klub dolazi na dan općine Kiseljak

Hajduk dolazi u Kiseljak

Premda se već neko vrijeme pričalo o tome, i postojale su načelne informacije, sada je službeno, HNK Hajduk doći će Kiseljak.

Gostovanje je ovo koje je samo po sebi jako atraktivno no još je značajnije što će do susreta splitskog kluba i NK Kiseljak doći za Dan ove općine. Dugogodišnja ideja ove će godine biti realizirana dolaskom Hajdukovih juniora, aktualnih prvaka Hrvatske koji u svojim redovima imaju i desetak reprezentativaca svoje generacije, uglavnom U18 igrača.

Dolazak gostiju je planiran za 18. jula kada će ekipa Hajduka odraditi trening na Brnjacima, tačnije na terenu ekipe NK Brnjaci. Utkamica s Kiseljačanima planirana je u nedjelju, 19.jula u popodnevnim satima na Stadionu hrvatskih branitelja u Kiseljaku, a ulaz će biti besplatan.

Inače, Kiseljak broji ogroman broj istinskih navijača Hajduka koji redovito posjećuju utakmice ali i vrše učlanjenja u udrugu Naš Hajduk. Osim toga, "bili tići" su redoviti gosti i na "Bubamarinom" božićnom turniru dok su mladi kiseljački nogometaši, članovi ŠN Bubamara ove godine bili dijelom proslave Hajdukovog 109. rođendana, istrčavši sa igračima na teren u sklopu službene utakmice. Da se radi o velikom sportskom prijateljstvu ova dva grada, potvrdio nam je Marin Bošnjak, čiji planovi na ovom projektu ne završavaju:
"Kiseljačko srce oduvijek kuca za Hajduk a suradnje je bilo i prije ovog, ne sumnjam uspješnog događaja koji spremamo, a nakon njega će nadamo se biti još i više".
Naime, naredne godine, NK Kiseljak slavi veliku obljetnicu, 100 godina od osnivanja Kluba, i želja je protgonista ove priče, između ostaloga, na Stadion hrvatskih branitelja tim povodom dovesti i Hajdukov prvi tim.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi