Prosto je

Trener Paderborna nije htio kriti razloge zbog čega Rifet Kapić ne igra

Edmir Škorić

Paderborn je već ispao iz lige, a oproštajni meč od Bundeslige imat će naredenog vikenda.

Paderborn će protiv Eintrachta u Frankfurtu odigrati posljednji meč, ali sa 20 bodova ovaj tim se pokazao daleko najslabijim u Bundesligi i ostao je zakovan za dno sa samo četiri pobjede na dosadašnja 33 meča.

Član njemačkog kluba je i Rifet Kapić, bivši igrač Sarajeva, koji je u ljeto prošle godine iz švicarskog Grasshoppersa stigao u Njemačku. Međutim, prošle sezone skoro da nije dobio priliku i uglavnom je upisao nekoliko nastupa za rezerve.

Trener Steffen Baumgart kritikovao je dvojicu svojih nogometaša, a jedan od njih je upravo Kapić, od kojeg se puno više očekivalo.

"Oni jednostavno nisu pokazali ono što smo željeli od njih. Ostali igrači su ih nadmašili. Zbog toga i ne igraju", rekao je Baumgart, koji je pored Kapića, nezadovoljan i Islanđaninom Samuelom Fridjonssonom (24), koji je zimus doveden iz norveške Valerenge. Za razliku od Kapića, on je barem stigao upisati četiri nastupa u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.