Fudbalski "roller coaster": Sinoć su opet ispali iz lige, sedmu godinu u nizu mijenjaju rang

Neobičan statistički podatak

Fudbalski "roller coaster": Sinoć su opet ispali iz lige, sedmu godinu u nizu mijenjaju rang

A. Čaušević

Bayern je osvajanjem osme uzastopne titule potvrdio dominaciju u Njemačkoj, ali snažne Bavarce jedan klub je uspjeo zasijeniti i to zbog zaista neobičnog statističkog podatka. 

Paderborn je porazom od Union Berlina ispao u Cvajtu, što znači da će ovaj klub po sedmi uzastopni put mijenjati rangove. Njihova avantura je bila pravi "roller coaster".

Paderbornovo ludilo je počelo u sezoni 2013/14 kada je izboren plasman u Bundesligu, da bi odmah u narednoj ispali u niži rang.

Zatim je uslijedilo i još veće padanje. U sezoni 2015/16 igrali su trećoj ligi, da bi u szeoni 2016/17 ispali u regionalnu ligu, ali su spašeni jer je Munich 1860 proglasio bankrot.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sezoni 2017/18 počeo je uspon ka vrhu. Prvo su se vratili u Cvajtu, da bi se zeoni 2018/19 stiglo do promocije u Bundesligu gdje su se zadržali u takmičaraskoj godini 2019/20.

Sljedeće sezone će ponovo igrati Cvajtu, ali navijači se ovaj put nadaju da će "roller coaster" krenuti prema gore, a ne prema dole kao što je bio slučaj nakon posljdnjeg ispadanja iz Bundeslige.

Top Komentari

Penderinos
Pravo neobičan slučaj od sjaja do očaja i obrnuto
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi