U Bundesligi izjednačen neslavni rekord star dvije decenije

Fudbaler Paderborna se nije proslavio

U Bundesligi izjednačen neslavni rekord star dvije decenije

A. Čaušević

Dok Paderborn tone prema Cvajti kapiten ovog tima Klaus Gjasula je danas ušao u historiju elitnog takmičenja u Njemačkoj.

Gjausula je danas izjednačio neslavni rekord po broju žutih kartona u jednoj sezoni. Veznjak je požutio u remiju s RB Leipzigom (1:1).

Nijemac albanskog porijekla je javnu opomenu zaradio u 22. minuti nakon prekršaja nad Nordijem Mukieleom. To mu je bio ukupno 16. žuti karton u ovoj takmičarskoj godini.

Tako je ovaj 30-godišnjak uspio izjednačiti rekord Tomasza Hajta koji je u sezoni 1998/1999 kao fudbaler Duisburga također dobio 16 žutih kartona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obzirom da je do kraja Bundeslige ostalo Paderbornu ostalo da odigra minimalno četiri utakmice Gjausula će imati priliku i da obori rekord po broju žutih kartona u jednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi