Fantastična partija omalenog Argentinca

Rekord karijere Campazza za pobjedu Reala nad Valenciom

Sjajnu utakmicu sinoć su odigrali košarkaši Reala i Valencie. 

Iako je dvorana u Valenciji La Fonteta domaćin ovog turnira, formalni domaćin susreta pred praznim gledalištem bio je Real koji je prije dva dana neočekivano poražen od San Pablo Burgosa. 

Valencia je sporo ušla u utakmicu, no do kraja su košarkaši Jaume Ponsarnaua dostigli Real i učinili utakmcu zanimljivom. No jednu od najboljih utakmica karijere odigrao je sjajni argentinski playmaker Facundo Campazzo koji je za Real ubilježio 29 poena i 11 asistencija što mu je osobni rekord na europskom tlu (u nekoliko utakmica u Argentini išao i preko 30 poena).

Indeks korisnosti Argentinca bio je čak 42 što je također njegovo najbolje postignuće u dresu Reala. Gabriel Deck dodao je 14 poena, a Trey Thompkins 13. Abalde je za Valenciu zabio 17, dok je Vanja Marinković ubacio 14 koševa. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.