"Real Madrid bi bez problema mogao da igra u NBA"

Iskusni košarkaš je dao svoj sud

"Real Madrid bi bez problema mogao da igra u NBA"

S. Grebović

Posljednjih godina sve su učestaliji prijateljski mečevi euroligaških i NBA timova, a nerijetko pobjedu znaju izvući i klubovi koji dolaze sa Starog kontinenta.

Međutim, razlika u kvaliteti i dalje je nedvojbeno na strani amerkičkih timova koji su u odnosu na svoje kolege iz Evrope mahom fizički dominantniji i spremniji.

Jedan od onih koji su se okušali kako u Evropi tako i u NBA ligi je košarkaš Real Madrida, Rudy Fernandez, koji je dao svoj sud o odnosu snaga ova dva košarkaška svijeta.

"Real Madrid može bez problema da se takmiči u NBA ligi, u to nema sumnje. Dobili smo Oklahomu prije par godina. Iako je to bila predsezona za njih, tek su počinjali, puno su putovali i slično. To nema veze sa regularnom sezonom, ali mi smo veoma takmičarski nastrojen tim", jasan je bio Rudy.

Pod tim je mislio na prijateljski susret ove dvije ekipe u Madridu, koji je održan pred početak sezone 2016/17 kada je Real slavio sa 142:137 i to nakon produžetka.

Ovaj veteran je u NBA ligi proveo nešto više od tri godine, nosivši prvo dres Portland Trail Blazersa od 2008. do 2011. godine, potom je kratko bio u Denveru, prije nego što je 2012. potpisao za Kraljevski klub čije boje dresa brani i dan danas.

Sličnu izjavu je nedavno dao Rudyjev reprezentativni kolega i centar Hornetsa Willy Hernangomez, koji je istakao da je "Real tim na nivou NBA". On je takođe igrao za Madriđane u sezoni 2015/16, prije nego što je svoj košarkaški hljeb počeo da zarađuje 'preko bare'.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ek76
Nikad
0 1
user1583752673
Nisi ti dobro Rudy
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi