I Valencia Anthony Gillu nudi višegodišnji ugovor

Sjajno krilo na izlaznim vratima Khimkija

I Valencia Anthony Gillu nudi višegodišnji ugovor

Iza američkog krilnog košarkaša Anthony Gilla sjajne su tri sezone u ruskom euroligašu Khimkiju. 

Gill je posebno dobro odigrao posljednju, poništenu sezonu u kojoj je pokazao o kakvom se košarkašu radi puneći skoro sve statističke kolone na utakmicama VTB i Eurolige.

Samim tim je ovaj 28-godišnjak na sebe skrenuo pozornost mnogih klubova a među prvim ga je kontaktirao sveprisutni milanski Armani koji je najaktivniji na tržištu. Ipak, španjolska Valenca je također jedan od velikih interesanata za ovog košarkaša koja je Gillu voljna pružiti sigurnost u vidu dugogodišnjeg ugovora kakav Amerikanac navodno traži.

S druge strane njegov odlazak iz Khimkija nagovješćuje i činjenica da ruski tim traži pojačanja na njegovoj poziciji i izgleda da je Gillov odlazak iz Podmoskovlja izvjestan a jedino je neizvjesno u kojem će se timu ovaj sjajni košarkaš na kraju naći. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti