Igrač iz B tima prodat za 8 miliona

Još jedan odličan posao Juventusa, cijenu je platila Atalanta

A. Čaušević

Juventus je izuzetno sposoban da obavi odličan posao na fudbalskoj pijaci. Pokazale su to i prethodnih godina kada su realizovali nekoliko odličnih transfera.

Osim što Bianconeri znaju dovesti dobro pojačanje, odličan posao rade kada su u pitanju i izlazni transferi te su rijetko kada na gubitku.

Italijanski mediji izvještavaju da je Juventus danas Atalanti prodao 22-godišnjeg centralnog veznog Simeonea Muratorea koji inače nastupa za B tim torinskog kluba.

Muratore je ove sezone nastupao za U23 tim Juventusa koji se inače takmiči u Seriji C. Uspio je upisati 15 nastupa i postići jedan gol. Nosio je i kapitensku traku.

Međutim, ono što bode u oči je viisina transfera. Atalanta će ovog mladog fudbalera platiti čak osam miliona eura.

Muratore je danas stigao u Bergamo na ljekarske pregleda, a zvanična potvrda transfera očekuje se u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.