Di Marzio objavio detalje jučerašnjih pregovora: Pjanić odlazi za 60 miliona

Transfer sve izvjesniji

Di Marzio objavio detalje jučerašnjih pregovora: Pjanić odlazi za 60 miliona

A. Čaušević

Miralem Pjanić nikad nije bio bliži odlasku iz Juventusa, potvrđuju to i posljednje informacije iz Italije koje je objavio transfer guru Gianluca Di Marzio. 

Jučerašnji dan je bio vrlo pozitivan na relaciji Juventus - Barcelona i pregovori teču u smjeru u kojem žele oba kluba. Kako sada stvari stoje Pjanića ćemo od sljedeće sezone gledati na Nou Campu, dok će put Torina krenuti Arhtur Melo.

Dogovor između klubova je postignut tvrdi Di Marzio. Pjanićev igrački karton je procijenjen na 60 milona eura, a Barcelona je Arthura procijenila na 75 miliona.

Razlika će biti nadoknađena tako što će Juventus dodati 10 miliona eura te plus pet miliona bonusa. Plan je da se potpisi ugovora obave do 30. juna koji je određen kao krajnji datum za konačni dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posljednja prepreka za potpis je Arthurov pristanak na dolazak u Torino. Brazilski veznjak je počeo da popušta i dao je jasne signale da je voljan da nosi dres Juventusa.

S druge strane, Pjanić će konačno zaigrati u klubu u kojem mu je čini se to i suđeno s obzirom da je iz godine u godinu bio velika želja čelnika Barcelone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Momak
"pregovori teču" Bravo za pismenost novinara.
13 0
Bohemia
Hocemo video, da mozemo gledati “Hocemo li platiti racune”
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije