Seria A, 27. kolo

Fantastičan meč na Meazzi: Inter - Sassuolo 3:3

Inter i Sassuolo večeras su podijelili bodove jer su u susretu 27. kola Serije A na Meazzi odigrali 3:3. 

U ovom jako zanimljivom meču uzbuđenja su počela u 4. minuti kada gosti dolaze do vodstva preko Caputa. Ipak, pred sami kraj prvog dijela Inter golovima Lukakua s penala i Biraghija dolazi do preokreta.

U drugom poluvremenu smo također vidjeli tri gola, samo što su dva ovog puta završila u mreži Nerazzurra.

Sve se izdešavalo od 81. minuta pa do kraja. Gosti prvo preko Berardija s penala dolaze do 2:2, ali Borja Valero četiri minute prije kraja vraća vodstvo Interu. Kada se mislilo da bodovi ostaju na Meazzi, za suprotno se pobrinuo Magnani u 89. minuti. Tada je postavljen i konačan rezultat susreta.

Meč je obilježio i težak promašaj Roberta Gagliardinija koji je u 63. minuti sa svega nekoliko metara na prazan gol promašio nemoguće.

Inter nakon ovog remija i definitivno gubi sve šanse za titulu jer ostaje na minus osam u odnosu na Juve te minus četiri i meč više u odnosu na Lazio.

S druge strane, Sassuolo je na 12. poziciji sa 33 boda.

Treba reći i to da su domaći meč završili s desetoricom jer je u sudijskoj nadoknadi crveni karton dobio Škriniar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 27. kolo:

Inter - Sassuolo 3:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.