Tih sretnika nema puno

Potpiše li za Barcelonu, Pjanić će biti među rijetkima koji su igrali i sa Messijem i sa Ronaldom

Edmir Škorić

Sportska javnost u BiH, ali i diljem Evrope očekuje da se u narednim danima završi velika razmjena između Barcelone i Juventusa i da najzad Miralem Pjanić obuče dres Barcelone.

Tridesetogodišnji bh. reprezentativac će put Barcelone, a Juventus će dobiti Arthura Mela, s tim da će morati da doplati određeni novčani iznos, otprilike oko 10 miliona eura.

Prema informacijama koje cirkulišu medijima u Španiji i Italiji, sve je spremno za konačnu razmjenu, pa se vjeruje da će Arthur već sutra ili u nedjelju biti u Torinu, dok bi Pjanić mogao nakon večerašnjeg meča s Lecceom mogao odletjeti u srce Katalnije, gdje bi obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Ukoliko ne bude neplaniranih situacija i promjena, Pjanić će postati tek četvrti nogometaš koji je u klupskom nogometu igrao i sa Cristianon Ronaldom i Lionelom Messijem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije njega to je uspjelo samo Gerardu Piqueu, koji je s Ronaldom igrao u Manchesteru, a s Messijem i danas igra u Barceloni, Henrikhu Larssonu (igrao u Manchesteru s Ronaldom i s Messijem u Barceloni) te Martinu Caceresu, iskusnom defanzivcu koji je imao priliku da igra u Barci pored Messija, a nedavno i s Ronaldom u Torinu.

Postoje još neki igrači poput Higuaina, Di Marije, Dybale ili Teveza koji su igrali sa obojicom, ali ne u klubovima nego zahvaljujući nastupima za Argentinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.