Pobjeda Valencie protiv Gran Canarie odlučila

Senzacija u Španjolskoj: Real ispao iz doigravanja za prvaka!

Košarkaši madridskog Reala neće odbraniti titulu prvaka Španjolske!

Porazi u grupi od San Pablo Burgosa i Morabanc Andorre došli su glave madridskom timu koji je večeras osluškivao vijesti s utakmice između Valencie u Gran Canarie u kojoj je madridskom timu igrala samo pobjeda tima s Kanara. 

Međutim, Valencia koja ovaj završni turnir igra u svojoj La Fonteti nije ništa prepuštala slučaju te je sjajnom napadačkom košarkom razbila Gran Canariu i izbacila Real iz polufinala. Real bi prošao da je Gran Canaria dobila jer bi u tom slučaju madridski tim i Valencia imali jednak omjer, a Real je uspio dobiti ekipu koja je domaćin ovog turnira. 

Već su jasni i parovi polufinala, Valencia će se sastati s Baskoniom, a Barcelona s najugodnijim iznenađenjem turnira, ekipom San Pablo Burgosa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.