Rekord karijere Campazza za pobjedu Reala nad Valenciom

Fantastična partija omalenog Argentinca

Rekord karijere Campazza za pobjedu Reala nad Valenciom

Sjajnu utakmicu sinoć su odigrali košarkaši Reala i Valencie. 

Iako je dvorana u Valenciji La Fonteta domaćin ovog turnira, formalni domaćin susreta pred praznim gledalištem bio je Real koji je prije dva dana neočekivano poražen od San Pablo Burgosa. 

Valencia je sporo ušla u utakmicu, no do kraja su košarkaši Jaume Ponsarnaua dostigli Real i učinili utakmcu zanimljivom. No jednu od najboljih utakmica karijere odigrao je sjajni argentinski playmaker Facundo Campazzo koji je za Real ubilježio 29 poena i 11 asistencija što mu je osobni rekord na europskom tlu (u nekoliko utakmica u Argentini išao i preko 30 poena).

Indeks korisnosti Argentinca bio je čak 42 što je također njegovo najbolje postignuće u dresu Reala. Gabriel Deck dodao je 14 poena, a Trey Thompkins 13. Abalde je za Valenciu zabio 17, dok je Vanja Marinković ubacio 14 koševa. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi