Slobodan za nekoliko dana

Je li se Ibišević danas oprostio od Herthe? "Ne mogu sam sebi produžiti ugovor"

Admin Čaušević

Vedad Ibišević je još jednu sezonu u Bundesligi završio pogotkom. Bh. napadač je zabio u porazu Herthe na gostovanju kod Borussije Moenchengladbach sa 2:1. 

Ibiševiću koji je pružao odlične partije nakon nastavka sezone u Njemačkoj ugovor ističe za nekoliko dana i vrlo je moguće da je danas odigrao svoj posljednji meč u dresu berlinske Stare dame.

U izjavi poslije utakmice trener Bruno Labbadia je kazao kako će uskoro biti održani pregovori s 35-godišnjim fudbalerom.

"Sjest ćemo i razgovarati s njim. Veoma smo otvoreni. Zabio je dosta golova za mene u Stuttgartu. Ali je i pitanje gdje želimo ići", kazao je Labbadia.

Na drugoj strani Ibšević je poručio da ne može sam sebi produžiti ugovor i te da se njegovo mišljenje već zna.

"Ne znam hoću li ostati u Herthi. Ne mogu sam sebi obnoviti ugovor. Već sam govorio i ljudi znaju kakvo je moje mišljenje", rekao je nekadašnji reprezentativac BiH.

Od dolaska u Herthu 2016. godine Ibišević je za ovaj klub odigrao 158 utakmica, postigao 54 gola i upisao 22 asistencije. U sezoni 2019/20 strijelac je bio sedam puta u ligi te dva puta u kupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.