Piatek odredio Ibiševićevu sudbinu?

Bh. napadač na izlaznim vratima Herthe

Piatek odredio Ibiševićevu sudbinu?

I dalje je pod velikim upitnikom hoće li Vedad Ibišević nositi dres Herthe naredne sezone.

Ibišević je dolaskom Brune Labbadije počeo ponovo dobijati priliku u timu Herthe, no pitanje je koliko će još dugo biti stanovnik Berlina s obzirom da mu ubrzo ističe ugovor.

U Njemačkoj su doskoro bili uvjereni da je produženje saradnje samo formalnost, pogotovo nakon što je zabio golove Hoffenheimu i Union Berlinu, ali sjajni nastupi konkurenta Krzysztofa Piateka mogli bi promijeniti sudbinu bh. napadača.

Tako barem piše portal bz-berlin.de, podsjećajući da je Ibišević prvi put nakon sedam utakmica pod Labbadijim vodstvom preselio na klupu, a u meču protiv Bayer Leverkusena upravo je Piatek bio među najzaslužnijim za velika tri boda.

"Iako je zabio nekoliko golova, u Herthi su procijenili da ibišević nije imao šanse protiv vrhunskih momčadi poput Leipziga i Dortmunda. Utakmica protiv Bayera je za Piateka, s druge strane, bila test koji je prošao s dobrim ocjenama", navodi se.

Riječi hvale za Piatekovu partiju imao je i Labbadia.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Odigrao je vrlo dobru utakmicu", rekao je trener Herthe.

Ibiševiću neće teško pasti ni ukoliko bude morao otići iz Herthe. Ranije je izjavio da bi volio karijeru završiti u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje ju je i počeo, a tamo ga objeručke čekaju...

Top Komentari

BobPaisley
...da je bio u reprezentaciji u proslim kvalifikacijama mi bi se bez problema plasirali na EP sa druge pozicije...covjek ce i sa 50 godina biti bolji od raznih Bajica,Hodzica i slicnih panjeva.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi