Legendarni Italijan cijelu karijeru proveo u Romi

"Totti je zaslužio Zlatnu loptu, dali su je igračima kao što je Shevchenko"

Admin Čaušević

Francesco Totti je svoju cijelu igračku karijeru proveo u Romi. Duže od dvije decenije nosio je dres Vučice i zbog toga zaslužio respekt mnogih rivala. 


Totti se u karijeri nije naosvajao trofeja. Imao je ponudu Real Madrida, ali se iz ljubavi prema voljenoj Romi zahvalio glamuroznim Kraljevima.

Najveći uspjeh u karijeri mu je osvajanje Svjetskog prvenstva s Italijom, a Giorgio Chiellini smatra da je legendarni kapiten Vučice zaslužio i Zlatnu loptu.

"Stvarno je trebao dobiti Zlatnu loptu prije hegemonije vanzemaljaca (Messija i Ronalda). Dali su je igračima kao što su Owen ili Shevchenko, veliki igrači, ali sigurno ne veći od Tottija", napisao je Chiellini u svojoj autobiograviji "Ja, Giorgio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo bi lijepo Tottija vidjeti negdje drugo, ali s romantičnog ugla predivno je što je cijeli život posvetio Romi. Imao je oči na leđima, uspjevali su mu potezi koje niko nije mogao ni zamisliti."

"Tehnički, mentalno i s vizijom za igru Totti je bio autentični fudbaler vrhunske klase. Jednostavno bio je genije", napisao je iskusni defanzivac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.