Foto: EPA

Konačno gotov transfer

U Barceloni biranim riječima opisali Pjanića

Saga oko transfera Miralema Pjanića danas je konačno okončana.

Prethodnih mjeseci brojni evropski velikani dovodili su se u vezu s Pjanićevim imenom, ali njegova želja bila je isključivo da karijeru nastavi u Barceloni koja je i zvanično potvrdila ovaj transfer.

Naš sjajni reprezentativac je sa Barcelonom potpisao četverogodišnji ugovor prema kojem će na godišnjem nivou zarađivati skoro osam miliona eura, a u svom ugovoru imat će otkupnu klauzulu od čak 400 miliona eura.

U Barceloni su uvjereni da su napravili pravi posao dovođenjem Pjanića za kojeg su u objavi na svojoj stranici imali samo riječi hvale.

"Pjanić je igrao na svakoj poziciji u veznom redu, bilo da je u pitanju ofanzivna uloga kakvu je imao u Metzu ili nešto dublja poput one u Lyonu ili Romi. Njegova sposobnost je da se može priključiti napadima iz dubine, a odlikuje ga i fenomenalna sposobnost izvođenja slobodnih udaraca. Na taj način postigao je mnoštvo golova", naveli su iz Barcelone.

Na tome nisu stali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Osim toga, njegovi tehnički kvaliteti, vizija igre i požrtvovanost čine ga jednim od najboljih veznjaka u današnjem fudbalu."

Cijeli posao će Barcelonu koštati 60 miliona eura uz određene bonuse.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.