Ornstein stiže na Emirates

Kolašinac dobio konkurenciju: Arsenalov novi doktor više izgleda kao neki UFC borac

Endin Čaušević
Teme:

Arsenal će pred novu sezonu sigurno napraviti velike promjene u igračkom kadru, ali promjene se očekuju i na ostalim nivoima.

Engleski mediji objavili su da je londonski klub odlučio promijeniti ljekarski tim, te da će u novoj sezoni imati druge doktore u timu. U klubu nisu zadovoljni fizički stanjem igrača zbog učestalih povreda i odlučili su nešto da mijenjaju.

Potvrđeno je da u klub stiže i fizio koji je dobro poznat u svijetu fudbala. Radi se o Bruni Mazziottiju koji je već dvije godine član doktorskog tima PSG-a.

Mazziotti je radio u Corinthiansu s Arsenalovim tehničkim direktorom Eduom koji je odlučio da ga dovede na Emirates. On će doći na kraju sezone nakon što je dogovorio raskid saradnje s Parižanima. Pored PSG-a i Corinthiansa bio je dio i doktorskog tima reprezentacije Brazila.

On je poznat i kao čovjek koji itekako voli borilačke vještine, a pored fizioterapije ovaj 42-godišnjak ima i crni pojas u borilačkoj vještini jiu-jitsu. Njegov izgled je privukao dosta pažnje, a engleski mediji pišu da će Sead Kolašinac dobiti konkurenciju u teretani dolaskom Mazzottija.

Brazilac je tokom svoje karijere radio s Neymarom, Ronaldom, Thiagom Silvom i Alexandreom Patom, ali i mnogim drugim sportskim zvijezdama. Da li će njegov dolazak u Arsenal nešto promijeniti ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.