Plavi pokazali odgovornost

Željezničar i Velež bez prisustva publike!

A. Čaušević

Željezničar i  Velež će od 18:30 odigrati meč u sklopu priprema za novu sezonu. 

Meč će se igrati na stadionu Grbavica i to bez prisustva publike, saopšteno je iz Zvorničke 27.

Odluka da budu zatvorene kapije za navijače je potpuno opravdan i zaslužuje pohvale uzimajući u obzir da epidemiološka situacija u BiH oscilira iz dana u dan.

"FK Željezničar je u proteklom periodu poslao upite prema Kantonalnoj upravi civilne zaštite Kantona Sarajevo, Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, te Kriznom štabu Federalnog ministarstva zdravstva, a u vezi s prisustvom gledalaca na utakmici.

Odgovor na adresu FK Željezničar još nije stigao, ali zbog odgovornog ponašanja Kluba i naredbe Federalnog ministarstva zdravstva da se striktno poštuju preporuke, a koje se tiču reduciranja broja osoba na javnim skupovima, FK Željezničar je primoran zaključati kapije stadiona i prijateljske susret odigrati bez prisustva navijača", saopšteno je iz sarajevskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.