Foto: fcbayern.com

Bavarci predstavili svoje novo pojačanje

Konačno i zvanično saopštenje: Leroy Sane je novi igrač Bayerna · Zvanično

Još jučer je Leroy Sane stavio potpis na ugovor sa Bayernom u trajanju od pet godina.

24-godišnji krilni napadač je jučer obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor u prostorijama bavarskog velikana. Na taj način je realizovan njegov transfer navodno vrijedan 50-ak miliona eura.

Jučer je Bayern greškom na jednom od zvaničnih sajtova objavio fotografiju Sanea sa potpisa ugovora, iako se to trebalo desiti tek danas.

A danas konačno i stiže potvrda Saneovog transfera u Bayern.

"Jako smo sretni što Leroy postaje igrač Bayerna. On je igrač koji pravi razliku i pojačat će naš tim svojim kvalitetom. Sa Sergeom Gnabryjem, Kingsley Comanom i Leroyem smo sada fleksibilni na najvišem nivou na krilnim pozicijama koje su jako važne za našu igru. Želio bih se zahvaliti Manchester Cityju na povjerljivim i konstruktivnim pregovorima", izjavio je sportski direktor Bayerna Hasan Salihadmižić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bayern je jako veliki klub i ima velike ciljeve. Ti ciljevi i meni odgovaraju. Radujem se novom izazovu i jedva čekam početi trenirati sa ekipom. Trenera Hansija Flicka poznajem još iz U21 reprezentacije, tamo smo imali jako dobre odnose... Želim osvojiti što više naslova sa Bayernom, a Liga prvaka je prioritet", izjavio je novi fudbaler Bayerna.

Inače, Sane je prehodne četiri godine proveo u Manchester Cityju, klubu u koji je stigao iz Schalkea. Ipak, već neko vrijeme je bio nezadovoljan svojim statusom u ekipi, a sada mu se ispunila želja za promjenom sredine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.