I Bellingham stiže na Westfalen

Borussijin projekat nastavlja "krasti" od velikana

Sve više mladih igrača počinje odbijati "transfere života", transfere u klubove koji spadaju u sami vrh evropskog fudbala. 

Takvi transferi života se često mogu pokazati i najvećom greškom za mlade fudbalere s obzirom da veliki broj njih, zbog svog neiskustva, nikada ne dobiju pravu priliku i "propadnu".

A tu uskaču klubovi poput Borussije Dortmund.

Borussijin projekat je jasan, uspeti se u sami vrh evropskog fudbala, ali i zaraditi veliki novac dovodeći i razvijajući mlade talente.

Borussia je već uspjela "ukrasti" Jadona Sancha koji nije dobio pravu priliku u Manchester Cityju i sada se vjeruje da će ga vrlo brzo prodati Manchester Unitedu za veliki novac.

Tu je slučaj i Erlinga Haalanda koji je odbio veća imena kako bi došao u Borussiju gdje će ima "sav prostor svijeta".

A čini se da će njegovim stopama i mladi engleski veznjak Jude Bellingham. 17-godišnji prvotimac Birmignhama je dugo bio na meti velikana, među kojima je bio i Manchester United, a jedno vrijeme se vjerovalo da je na korak od transfera među Crvene đavole.

Međutim, Borussia je pokazala interes, a Bellingham čini se odmah potrčao da realizuje transfer u Dortmund.

Kako tvrdi poznati sportski novinar Fabrizio Romano Jude Bellingham će vrlo brzo potpisati ugovor sa Borussijom koji će važiti do 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi fudbaler je, prema Romanovim riječima, donio odluku da pređe u Borussiju isključivo zbog "klupskog projekta" i "šanse da bude starter".

Borussia će navodno Birminghamu isplatiti 23 miliona eura za transfer 17-godišnjeg veznog fudbalera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.