Favre objasnio zašto je Bayern broj 1 u Njemačkoj: Imaju 150 miliona eura veći budžet!

Trener Borussije Dortmund

Favre objasnio zašto je Bayern broj 1 u Njemačkoj: Imaju 150 miliona eura veći budžet!

Ekipa Bayern Minhena ove godine osvojila je osmu uzastopnu titulu u Njemačkoj. 

Kao gotovo i svaki put Dortmund će i sljedeće sezone biti glavni konkurent Bavarcima za prvo mjesto, iako su svi svjesni kako Milioneri još uvijek nisu dorasli tom izazovu.

Trener te ekipe Lucien Favre objasnio je zašto je Bayern u velikoj prednosti pred svaku sezonu - to je 150 miliona eura veći budžet!

"Nastavićemo da postavljamo visoke ciljeve, ali oni moraju da budu realni. Ne želim da ukazujem na činjenicu da Byern za pojačanja ima budžet koji je od našeg veći za oko 150 miliona eura, ali, također, ne smijemo da zatvaramo oči pred tim podatkom", kazao je Favre za Bild.

Švicarac se osvrnuo i na ovu sezonu u kojoj je Dortmund opet završio drugi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bili smo blizu. Ne smijemo da zaboravimo da je Bayern odigrao najbolji drugi dio prvenstva u klupskoj historiji. Istovremeno, mogli smo da vidimo i ekstreman napredak timova poput Monchengladbacha, Leipziga i Leverkusena. To što smo drugi nije nešto što se podrazumjevalo", kaže on.

Švicarac inače ima ugovor još godinu dana sa Dortmundom i naredne sezone će također sjediti na klupi ovog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Objasnjnje je da imaju budzet 150 mil eura veci od njih ? Pa Manchester City ima budzet 10x veci od Leictera, pa su uzeli titulu, imaju veci budzet od Liverpool-a pa su uzeli titulu.. Od kad je Klopp otisao, sve imam osjecaj da se BVB jos uvijek nije pronasao kako treba..
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi