Kozlić će sigurno dosta dobro doći FK Sarajevu, jer pored video analize, kondicione pripreme ima i iskustva kao pomoćni trener što će sigurno klubu s Koševa dosta koristiti kako u seniorskoj ekipi, tako i Akademiji kluba

Zeničanin će dobro doći stručnom štabu kluba s Koševa

FK Sarajevo angažovalo Team Managera

Fudbalski klub Sarajevo je prije dvije sedmice krenulo s pripremama za novu sezonu u Premijer ligi BiH u kojoj ponovo kao aktuelni prvak imaju najviše ambicije.

Klub s Koševa zadržao je kostur ekipe, a očekuje se i nekoliko kvalitetnih pojačanja. Osim igračkog, stručni štab FK Sarajevo je pojačan za još jedno provjereno ime.

Novi član stručnog štaba FK Sarajevo bit će 35-godišnji Admir Kozlić, koji će obavljati funkciju Team Managera te biti zadužen za rad na GPS sistemu Catapult. Ovaj Zeničanin posljednji angažman je imao kao pomoćni trener u slovačkom viceprvaku FC DAC iz Dunajske Strede u kojoj su ostavili dubok trag, osvajanjem drugog mjesta u sezoni 2019/20, što je ujedno i najbolji plasman ovog kluba u historiji. To su znali prepoznati i navijači, koji su nakon odlaska iz kluba u januara 2020., na velikom transparentu iskazali zahvalnost trenerskom štabu njemačkog trenera Petera Hyballe

Pored angažmana u Dunajskoj Stredi, Kozlić je počeo raditi kao videoanalitičar 2010. godine u austrijskom Bundesligašu Kapfenbergu, da bi potom prešao u Sturm iz Graza, a uporedo je bio I videoanalitičar mlade reprezentacije Austrije koja je tada bila u grupi s mladom reprezentacijom BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U BiH je u dva navrata radio u FK Olimpiku, najprije kao kondicioni trener I videoanalitičar, a potom i kao pomoćni trener, s kojim je osvojio i Kup BiH 2015. godine, te pomoćni trener u NK Čelik.

Kozlić je magistrirao i doktorirao na polju videoanalize na univerzitetu u Austriji, a pored toga je završio i UEFA A licencu u Centru za edukaciju trenera NFSBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.