Gavrić: Sarajevo mi je nudilo produženje, ali je pravo vrijeme da unovčim dobru sezonu

Veznjak napustio bh. prvaka

Gavrić: Sarajevo mi je nudilo produženje, ali je pravo vrijeme da unovčim dobru sezonu · Intervju

A. Čaušević

Avantura Nebojše Gavrića u FK Sarajevo je trajala jednu sezonu. Možda pomalo i iznenađujuće iskusni veznjak je prije nekoliko dana napustio bh. prvaka i čekaju ga novi izazovi. 

Gavrić Koševo napušta nakon 19 odigranih utakmica, ali i ono najbitnije sa šampionskom medaljom. Dobre igre u prošloj sezoni smatra idealnom prilikom za zaradu. Otkrio je to ovaj 28-godišnjak u razgovoru za SportSport.ba.

"Bila je baš dobra sezona, pogotovo klubu i meni individualno, igrao sam staandarno do prekida, uzeli smo titulu. Ispali smo iz Kupa, tako da smo u nastavku osvojili što smo mogli osvojiti. Nudili su mi da ostanem još godinu pod istim uslovim, ali sam smatrao da je dobra godina i da je pravo vrijeme da to iskoristim i unovčim nekim inostranim angažmanom", rekao je Gavrić.

Gavrić se trenutno nalazi u svom domu u Loparama gdje strpljivo čeka ponudu za nastavak karijere. Za sada žurbe nema.

Neću žuriti dok se završe lige, sačekat ću, osim u slučaju da stigne neka dobra ponuda to ću sigurno prihvatiti."

Do odlaska iz Sarajeva došlo je brzo. Kako kaže sve se izdešavalo u destak dana te da je sada vrijeme za neki drugi klub.

"Bili smo svi fokusirani da li će se prvenstvo nastaviti ili ne, ja sam mislio da ćemo igrati i onda sam mislio da ćemo nakon kraja prvenstva sjesti i vidjeti šta i kako. Sve se izdešavalo brzo u desetak dana, smatram da sam odluku koja je najbolja za moju karijeru jer mi je u Sarajevu bilo stvarno fenomenalno, nemam niti jednu lošu riječ da kažem za bilo koga."

"Sezona je bila maksimalno dobra, samo mi preostaje da se zahvalim svima Sarajevu, navijačima, trenerima i Upravi. Draže mi je rastati se prijateljski. Mislim da bi mi sljedeća godina mogla biti indvidualno uspješnija nego ova prethodna."

U Sarajevo je stigao na preporuku Miloša Stanojevića, a u međuvremenu jako se zbližio s talentovanim Andrejom Đokanovićem kojem predviđa veliku karijeru.

"Još jednom hvala Milošu na preporuci, a najviše sam se družio s Andrejom Đokanovićem, fenomenalan je momak i ima sve predispozicije da napravi vrhunsku karijeru, siguran sam da će to uspjeti.

Da može najradije bi ponovio utakmicu u kojoj je zabilježio evropski debi. Bio je to duel na Bilinom polju protiv Bate Borisova.

"Prvi put sam igrao Evropu sa Sarajevom, dvije nezaboravne utakmice protiv Bate Borisova, osvojio sam i prvu šampionsku titulu u karijeri. Te stvari ostaju. S tim mogu biti ponosan."

"Iskreno htio bih vratiti prvu utakmicu protiv BATE Borisovo, mogli smo više izvući tada. Ne bih izdvajao kao neku najdražu, možda pobjeda kući protiv Širokog Brijega ili gostovanje Borisovu."

Na Koševu su ga trenirali Husref Musemić, a zatim i Vinko Marinović.

"Kod Musemića sam bio cijelu polusezonu, duže smo radili, izdvojio bih kao jednom od najboljih trenera u mojoj karijeri. On nosi velike zasluge što smo osvojili titulu, ali sam siguran da će Sarajevo i sa Marinovićem imati vrhunske rezlutate. Musemiću sam baš zahvalan, drago mi je što je i on bio tu sam ja došao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li se i dalje vidi u Premijer ligi? Ni ta opcija nije isključena, ali Gavrićevo razmišljanje je kristalno jasno. Ići će u klub koji mu najviše ponudi.

"Ne bih isključio niti jednu opciju, da li inostranstvo ili region. Trebam sačekati najbolju ponudu koja mi dođe, Tu ću i otići, nema tu filozofije", kazao je Gavrić za kraj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Ovo onaj izblanhani,što ga je matori Alispahić budalom pravio?
5 16
Denchi
Sa 29. Godina mora igrati negdje svake sedmice, u najboljim godinama je...to kod nas nije moguce, mogao je s klupe upadati, a opet imamo Akademce kojima moramo davati minutazu...nije bio skup i dobar je bio za tu lovu....igrac sa nasim pasosem, volio bi da nadje dobar klub i da mu se sve zelje ispune, dobar lik, sretno Nesho!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti