Holanđanin će biti "vruća roba"

Solskjaer nije pazio na kamere i otkrio svoju metu? "Treba nam ljevak..."

Manchester United je proigrao nakon pauze. Crveni đavoli su u Premiershipu vezali tri pobjede i sada su u borbi za Ligu prvaka.

Posljednju pobjedu Crveni đavoli su upisali u subotu kada su na svom Old Traffordu "razbili" Bournemouth rezultatom 5:2.

Bournemouth je ostao u zoni ispadanja, ali čak i da se spasi, vjerovatno će ostati bez sjajnog Nathana Akea.

Nekadašnji štoper Chelseaja je u Borunemouthu itekako napredovao i očekuje se da će ovog ljeta neki od većih klubova krenuti po njegov potpis.

To bi mogao biti i Manchester United.

Iako je Bournemouth primio pet golova na Old Traffordu, Ole Gunnas Solskjaer je nakon utakmice čestitao 25-godišnjem Akeu i kratko "poćaskao" sa njim.

Taj trenutak su uhvatile kamere BT Sporta, a ova kuća je i objavila taj snimak. Iako je BT Sport titlovao kratki razgovor Solskjaera i Akea, pa je navodno trener Uniteda Holanđaninu rekao "treba ti malo sreće sa tvojim štoperima, samo tako nastavi", mnogi sumnjaju u tačnost titla.

I zaista, šta bi ta izjava trebala značiti? Sa druge strane, navijači Uniteda, ali i brojni britanski mediji su uvjereni da je Solskjaer Akeu rekao: "Treba nam štoper ljevak, samo tako nastavi".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Lindelof napredovao i formirao solidan štoperski tandem sa skupocjenim Maguireom, Šveđanin bi vrlo lako mogao ostati bez mjesta u prvoj postavi ako Solskjaer krene po pojačanje u defanzivi.

A ljevonogi Nathan Ake posjeduje i brzinu, pa bi itekako dobro došao Solskaeru u odbrani. Ako ništa, Crveni đavoli bi njegovim dolaskom dobili na dubini u zadnjoj liniji...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.