Foto - EPA

Njemačka ih ponizila sa 7:1

Prije šest godina Brazil je doživio najveće poniženje u historiji: 50.000 ljudi je plakalo skupa!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila je prije tačno šest godina doživjela najveće poniženje u historiji.

Karioke se u bile domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu. Apsolutno je kompletna nacija je očekivala da će njihova selekcija doći do trofeja, došli su du polufinala, ali je zatim uslijedilo istinsko poniženje za Brazil.

Ispunjen stadion Mineirao u Belo Horizonteu ostao je ispunjen suzama. Njemačka je deklasirala, ponilizla, osramotila Karioke i pobijedila ih je sa nevjerovatnih 7:1.

Brazilski fudbaleri su nakon ovog poraza stavljeni na stub srama. Godinama im navijači nisu mogli da oproste sramotu koju su im priredili i ovaj poraz se smatra za najveće poniženje u historiji ove fudbalske reprezentacije.

A sramota je zaista bila velika. Nijemci su se poigravali, radili su šta su željeli u svakom trenutku utakmice, a već do poluvremena je bilo 5:0 golovima Mullera, Klosea, Kroosa i Khedire.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U nastavku je Schurrle zabo još dva puta, da bi počasni gol u 90. minuti za Brazil postigao Oscar.

Ipak, ova sramota se ne može tek tako sprati i ona će zauvijek ostati upamćena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.