Trenutno je u samoizolaciji

Zidane zabrinuo javnost: Nešto je krenulo po zlu i Viniciusa su morali još jednom testirati

Endin Čaušević

Vinicius Junior već nekoliko dana ne trenira s Real Madridom, a iz kluba nisu otkrivali šta se dešava.

Međutim, na današnjoj press konferenciji Zinedine Zidane jednostavno nije mogao izbjeći pitanje za Brazilca. On je otkrio da je Vinicius trenutno u samoizolaciji, te da se čak dva puta testirao u nekoliko dana.

Jedan od njegovih prijatelja je pozitivan na koronavirus što je Vinicius odmah javio ljudima u klubu. Poručeno mi je da ide u izolaciji što je on i uradio. Mediji su prvo prenijeli da je riječ o Luki Joviću, ali Zidane je danas otkrio da je mislio na Viniciusa, a ne Jovića.

Navodno, Vinicius je već testiran dva puta, ali iz kluba nisu otkrili rezultate. Prvi test je prema pisanju Marce bio kritičan i nije dobro urađen zbog čega se Vinicius testirao jutros i rezultati bi trebali biti gotovi večeras.

"Doktori su me informisali da je nešto krenulo po zlu oko testiranja i da moraju to ponovo uraditi. Ponekad se i u tome može pogriješiti i to je normalno. On ne može trenirati dok se ne vidi da li je pozitivan ili ne. Nadam se da je sve ok i da će biti s nama već sutra na meču protiv Alavesa. Rezultati ćemo znati vjerovatno danas", rekao je Zidane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.