Prvo kolo na rasporedu 1. avgusta

Nema odgađanja početka nove sezone Premijer lige BiH

Adnan Beganović

Do početka nove sezone u Bosni i Hercegovini ostalo je nešto više od dvadeset dana. 

Bosanskohercegovački klubovi se pripremaju za novu sezonu, no s obzirom da je epidemiološka situacija u našoj zemlji mnogo teža danas nego kada je prekinuta sezona, pomalo su u strahu. Pogotovo nakon što je korona virus "pokosio" ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Čak se u fudbalskim krugovima počelo špekulisati i o odlaganju početka nove sezone, no kako SportSport.ba saznaje od toga neće biti ništa.

"Ako odgodimo sezonu možemo svi ključ u brave. Ne razmišlja se uopšte o tome, život se mora nastaviti. Jedino ako nadležne državne službe zabrane odigravanje mečeva, u ostalim slučajevima teško da će biti odgađanja", izvor blizak čelnicima bh. fudbala je istakao za SportSport.

Posjetimo, prvo kolo je na rasporedu 1. avgusta, a sastaju se: Borac - Mladost, Sloboda - Radnik, Široki Brijeg - Tuzla City, Krupa - Sarajevo, Željezničar - Velež i Zrinjski - Olimpik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.