Švicarska Super liga, 29. kolo

Demirović ponovo zabio, ali St. Gallen ispustio pobjedu

Večeras je na stadionu Di Cornerado Lugano ugostio St. Gallen u meču 29. kola švicarskog šampionata. Duel ove dvije ekipe je na kraju završen rezultatom 3:3.

St. Gallen je bio favorit, ali utakmica nije dobro počela za goste pošto je Lugano poveo već u 10. minuti preko Sabbatinija.

Ipak, do odlaska na odmor St. Gallen stiže do preokreta. Prvo je u 26. minuti Quintilla sa bijele tačke pogodio za 1:1, da bi u 39. Ruiz postigao gol za preokret gostiju, 1:2.

Na odmor se tako otišlo vodstvom gostiju. Međutim, tek što je počelo drugo poluvrijeme Lugano je poravnao. Igrala se 46. minuta kada je Gerndt poravnao na 2:2.

Dvije minute kasnije se mreža gola Lugana zatresla, ali je gol Ruiza poništen zbog ofsajda nakon intervencije VAR-a. Ipak, u 54. minuti je St. Gallen ipak stigao do 2:3.

Gortler je ubacio, a mladi bh. napadač Ermedin Demirović sjajno pogodio glavom. Demirović je tako nastavio sa odličnim partijama i došao do 12 gola u sezoni.

Ipak, u finišu meča St. Gallen ispušta pobjedu koja bi ga vratila na lidersku poziciju.

Igrala se 83. minuta kada je Sabbatini majstorski ubacio, a Lavanchy natrčao i pogodio za konačnih 3:3.

St. Gallen je nakon večerašnje utakmice ostao na drugoj poziciji i sada, sedam kola do kraja sezone, ima isti broj bodova kao prvoplasirani Young Boys, 58.

Lugano je s novim bodom došao do ukupno 34 i dodatno se odmakao od opasne zone. Trenutno je ovaj tim na sedmoj poziciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.