Dva bundesligaša ozbiljno prate Ermedina Demirovića

Mladom bh. napadaču se smiješi transfer

Dva bundesligaša ozbiljno prate Ermedina Demirovića

22-godišnji bh. napadač bi uskoro trebao napraviti skok u karijeri, što je svojim sjajnim partijama u dresu St. Gallena itekako zaslužio.

Demirović će u St. Gallenu ostati do kraja takmičarske sezone, nakon čega će se vratiti u Alaves, koji ga je i posudio švicarskom klubu.

Teško da će ostati u Alavesu s obzirom da se sve intenzivnije špekuliše o njegovom novom transferu.

Prije par dana su se pojavile informacije da je St. Gallen spreman dati četiri miliona eura za otkup Demirovićevog ugovora, ali da Alaves insistira na pet miliona (iako ugovor bh. fudbalera važi još samo godinu dana), što je u ovom trenutku previše za Švicarce.

Nije, međutim, previše za dva bundesligaša koja navodno intenzivno prate mladog bh. fudbalera.

Švicarski "4-4-2" prenosi navode Bilda koji tvrdi da su Hoffenheim i posebno Freiburg "bacili oko" na mladog napadača i da bi i jedni i drugi mogli isplatiti pet miliona eura koliko Alaves traži za svog igrača.

Da li će od Demirovićevog transfera u jedan od pomenutih klubova nešto i biti, ostaje da se vidi.

Treba podsjetiti i da se naš mladi fudbaler nedavno povezivao i za francuskim St. Etienneom.

Ermedin Demirović je u Njemačkoj gdje je bio član omladinskih pogona HSV-a i Leipziga i počeo svoju karijeru. Član Alavesa je od 2017. godine, a ovaj španski klub ga je do sada slao na posudbe u Sochaux, Almeriju i St. Gallen, za koji igra i danas.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dresu St. Gallena je Demirović ove sezone upisao 21 nastup, postigao je 11 golova i upisao pet asistencija.

St. Gallen se i dalje bori za titulu prvaka Švicarske, a već večeras, kada gostuje Luganu, ima priliku vratiti se na lidersku poziciju.

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
Idemo pokaži im kako napaćeni Bosnjo zabija svabicama i one pjevaju Demire poderi me
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi