Danska ima novog prvaka

Preokretom protiv direktnog konkurenta do šampionske titule

Već neko vrijeme je bilo jasno da će se titula prvaka Danske vratiti u Herning. Ipak, morao ju je Midtjylland matematički potvrditi, a to se desilo u duelu sa direktnim konkurentom i starim prvakom Danske Kopenhagenom.

Sinoć je Midtjylland na svom stadionu u Herningu ugostio Kopenhagen u meču 32. kola danskog šampionata (play-off), slavio rezultatom 3:1 i četiri kola prije kraja sezone potvrdio titulu.

Ipak, bio je Midtjyllandu potreban preokret da bi slavlje moglo početi.

Kopenhagen ni u kom slučaju ne bi na noge Midtjyllandu došao sa bijelom zastavom, pa tako nije bilo ni sinoć.

Poveli su gosti u 22. minuti preko Daramyja, a rezultatom 0:1 se otišlo na odmor.

0:1 je stajalo na semaforu stadiona Midtjyllanda sve do 63. minute kada je Kaba s bijele tačke poravnao na 1:1, da bi u 79. minuti Dreyer pogodio za preokret.

Dvije minute kasnije je sve dileme oko pobjednika riječio Mabil postavivši konačnih 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.