Danski klub našao rješenje kojim će omogućiti dolazak 10.000 navijača ispred stadiona

Midtjylland ima zanimljiv plan

Danski klub našao rješenje kojim će omogućiti dolazak 10.000 navijača ispred stadiona

M. Šljivak

Danski klub Midtjylland našao je zanimljivo rješenje za navijače koji žele pratiti utakmice nakon što se fudbal 'oslobodi' koronavirusa.

Kako će svi klubovi u narednih nekoliko mjeseci iz sigurnosnih razloga ostati bez podrške navijača, Midtjylland je našao rješenje kojim bi mogao dovesti i do 10.000 navijača ispred stadiona.

Planiraju dopustiti dolazak 2000 automobila u 'drive-in' načinu gledanja utakmica i na taj način bi utakmice oko stadiona na velikim ekranima moglo gledati gotovo 10.000 gledalaca.

Naravno, izlazak iz automobila ne bi bio dozvoljen, a gledaoci bi barem kratko osjetili atmosferu kao na utakmicama.

Zanimljiva ideja...

Top Komentari

Mele
Pa ovo se vec radi, 2000 auta neki dan bilo na koncertu jedne grupe, preko radija im pustaju uzivo muziku, oni sjede u autima i gledaju muzicare na bini. Kino je isto preuzeo ovo, prikazuju filmove dok gledaoci sjede u autima svojim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi