Danci otvaraju škole, ali kada kreće fudbal u ovoj zemlji?
Foto - EPA

Ukidaju se mjere zabrane

Danci otvaraju škole, ali kada kreće fudbal u ovoj zemlji?

M. Šljivak

Danska je prva evropska zemlja koja je najavila ukidanje restrikcija koje su uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Premijerka Mette Frediksen najavila je kako će se škole i vrtići otvoriti nakon Uskrsa, a s predstavnicima Fudbalskog saveza je govorila i o eventualnom nastavku fudbalske sezone u ovoj zemlji.

Nažalost, na nastavak prvenstva ćemo čekati barem još mjesec dana, a najavljeno je kako bi igrači mogli na teren 10. maja što je potvrđeno iz Saveza.

"Naravno da bismo svi voljeli da se liga nastavi odmah nakon Uskrsa. Sunce sija, trava je zelena i svi jedva čekamo proljetni dio sezone. Ali, poruka premijerke je jasna, sve mora biti zatvoreno do 10. maja. To važi za sve fudbalske aktivnosti", rekao je Bent Clausen iz danskog Saveza.

"Ovakva zdravstvena situacija još uvijek onemogućava dvoboje na terenu niti da publika uživa u utakmicu. Radimo s lokalnim zajednicama na planu povratka fudbala i krećemo čim dobijemo zeleno svjetlo", dodao je Lars Albaek.

Na tabeli danske Superlige nakon 24 odigrana kola vodeći je Midtjylland sa 62 boda, a iza njega je Copenhagen sa čak 12 bodova manje.

Top Komentari

Dtox
Zbog ekonomije, da polako zaraze ostatak drzave tj. ove sto su boljeg zdravlja i da tako dodju do zaraze od 60 % populacije i na taj nacin i na taj nacin postignu imunitet.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi