Jučer je okončan češki šampioant

Fudbaleri Slavije podigli pehar, na ulicama Praga veliko slavlje

Praška Slavia je još 25. juna matematički osigurala titulu prvaka Češke za sezonu 2019/2020.

Ipak, Slavia je jučer zvanično završila sezonu, a prvaku Češke je uručen trofej, nakon čega je ekipa krenula na šampionsku vožnju otvorenim autobusom po praškim ulicama.

Slavio se pehar i na samom stadionu sa navijačima s obzirom da je u Češkoj dozvoljen limitiran broj gledatelja na tribinama, a pogotovo se slavilo na ulicama Praga gdje su se navijači Slavije okupili u velikom broju, "naoružani" bakljama, šalovima, zastavama.

Inače, Slavia je okončala sezonu utakmicom sa gradskim rivalom Spartom, pa je uručenje pehara bilo još "slađe". Inače, ovaj susret je završen rezultatom 0:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.