Praška Slavija je apsolutni rekorder Evrope u jednom parametru

Nevjerovatan podatak

Praška Slavija je apsolutni rekorder Evrope u jednom parametru

S. Grebović

U Češkoj je za vikend kompletirano 19. kolo, nakon kojeg suvereno prvu poziciju drži šampion iz prošle sezone, ekipa Slavije iz Praga.

Ekipa iz češke prijestolnice prva je sa 51 osvojenim bodom, od mogućih 57 uz omjer od 16 pobjeda i svega tri remija u domaćem šampionatu.

Uz sve to vrijedi dodati i gol razliku koja je zaista impozantna. Naime, postigli su 41 pogodak, a primili samo tri, što je podatak kojim se ni jedan tim u Evropi ne može pohvaliti. 

Posljednji su gol primili 19. oktobra kada su na svom terenu bili bolji od ekipe Pribrama rezultatom 3:1. Njihova je odbrana kapitulurala još samo u drugom i osmom kolu i to je sve do sada.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Njihov uspjeh je još veći imamo li u vidu i njihove sasvim solidne nastupe u Ligi prvaka u daleko najtežoj grupi. U konkurenciji evropskih velikana Barcelone, Intera i Borussije Dortmund u pet kola osvojili su dva boda, a posebno se izvdaja remi na Camp Nou kada je bilo 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi