Brojne promjene u Njemačkoj

Sezona u Bundesligi počinje u do sada neviđenom terminu, finale Kupa neće biti posljednji meč

Nova sezona u Bundesligi počet će u nikada čudnijem terminu. 

Njemački savez danas je objavio kako će bundesligaši opet na teren tek 18. septembra, a da će takmičenje biti završeno 22. maja.

Sedam dana prije početka nove sezone započet će Kup i prvo kolo će biti igrano do 14. septembra. Zanimljivo, u narednoj sezoni finale Kupa neće biti posljednja utakmica sezone u Njemačkoj obzirom da će isto biti održano devet dana prije posljednjeg kola Bundeslige, tačnije 13. maja u Berlinu.

Zimska pauza bit će na rasporedu poslije odigravanja drugog kola u Kupu, 23. decembra i trajat će do prvog vikenda u januaru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Novina je i ta da sezona neće početi utakmicom Superkupa, već će ista biti igrana tek 30. septembra.

Podsjetimo, obje titule u Njemačkoj branit će ekipa Bayern Minhena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.