Ostaje napadač GOŠK-a

Mašić se želio nametnuti Žižoviću, ali ipak neće nositi dres Zrinjskog naredne sezone

Edmir Škorić

Mladi napadač Zrinjskog Anes Mašić (20) i naredne će sezone predstavljati GOŠK iz Gabele kao posuđen igrač.

On je prošle sezone s 10 golova bio i najbolji strijelac 1. lige FBiH, pa se očekivalo da bi ga trener Plemića Mladen Žižović ostaviti u svom timu nakon što mu je istekla posudba ovog ljeta, no 20-godišnjak će ponovo u Gabelu.

Kako saznajemo, Mašić je dogovorio nastavak saradnje s GOŠK-om i na odobrenje Mostaraca, te će biti tu da ekipi sa Podavale pomogne u pokušaju da se vrati u Premijer ligu.

Mladi napadač je ponikao u Iskri, ali je kao kadet stigao u Zrinjski prije tri godine i smatra se izuzetno talentovanim, što uostalom pokazuju i brojke koje ima nakon sezone u Prvoj ligi FBiH.

Ukupno je na 18 mečeva postigao 12 pogodaka uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.