Foto - EPA

Dva penala za bod Juventusa

Tragedija Atalante u Torinu!

Midhat Šljivak

Juventus i Atalanta remizirali su (2:2) u derbiju 32. kola italijanske Serije A.

Atalanta je odigrala fantastično prvo poluvrijeme. Potpuno je tim iz Bergama nadigrao aktuelnog šampiona Italije, a do zasluženog vodstva su stigli već nakon 16 minuta igre.

Bila je to lijepa akcija gostiju. Papu Gomez je uposlio Duvana Zapatu, a ovaj lijepo pogađa za prednost od 0:1.

Kontrolisala je Atalanta potpuno igru u prvom poluvremenu. Juventus nije mogao napraviti apsolutno ništa pred protivničkim golom i na poluvrijeme su otišli bez ijedne prave šanse.

Atalanta je prednost izgubila nakon deset minuta igre u nastavku, kada Juventus iz prve šanse na utakmici dolazi do gola. De Roon je skirvio penal, a Cristiano Ronaldo neodbranjivo šutira za 1:1.

Potom su oba tima imala nekoliko jako dobrih napada i pokušaja, ali bez onih pravih šansi, da bi u 81. minuti domaći ponovo doživjeli šok. Fantastičan gol postiže Malinovsky za novo vodstvo Atalante od 1:2.

Do kraja je Juventus naravno krenuo po izjednačnje, a do njega su na kraju i došli. Prava tragedija je zadesila goste nakon što je Muriel igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Ponovo je odgovornost preuzeo Ronaldo. Zabio je sigurno za 2:2 i Juventus je napravio još jedan korak bliže tituli, dok je Atalanta ispustila veliku šansu da se i sama uključi u trku.

Tim iz Bergama je ostao bez 10. uzastopne pobjede u Seriji A, ali ono što raduje svakako je da igraju čudesno.

Miralem Pjanić je večerašnji meč odgledao s klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 32. kolo:

Juventus - Atalanta 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.