Prvi igrač sa najmanje 20 golova i asistencija u sezoni

Messi je rođen da postavlja rekorde

Edmir Škorić

Lionel Messi je u utakmici protiv Valladolida ostao bez gola, no i asistencija je bila dovoljna za novi rekord.

Argentinac je asistirao Arturu Vidalu koji je pogodio u 15. minuti za pobjedu kojom je Barcelona ostala "živa" i još uvijek u igri za titulu.

Messiju je to bila 20. asistencija u La Ligi ove sezone i postao je prvi igrač koji je u povijesti ovog prvenstva u jednoj sezoni imao najmanje 20 golova i 20 asistencija.

Jedini igrač do sada koji je imao barem 20 asistencija u sezoni je njegov legendarni saigrač Xavi u sezoni 2008./2009. No, do sada niko nije imao učinak od 20+ golova i asistencija u sezoni La Lige.

Messi je inače ukupno dao 22 gola i vodeći je strijelac lige, a do kraja su Barceloni ostala još dva meča. Osim duela s Osasunom, Barci ostaje i gostovanje Alavesu, dok Real pored gostovanja u Granadi u ponedjeljak, ima duel s Villarrealom kod kuće i Leganesom u gostima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti