Ronaldo, Ronaldinho i Beckham su nam napokon otklonili dileme?

Cristiano ili Lionel?

Ronaldo, Ronaldinho i Beckham su nam napokon otklonili dileme?

E. Škorić

Vječna je dilema ko je bolji, Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi, a svoje mišljenje su po tom pitanju iznijeli Ronaldinho i Ronaldo, još dvije nogometne legende.

Obojica su dobro upoznati s kvalitetama Ronalda i Messija, a na pitanje ko je od njih dvojice veći, dali su iste odgovore. Ronaldinho je imao priliku da igra s Messijem u Barceloni, no priznaje da "nije bilo dovoljno vremena s njim".

"Messi ili Ronaldo? Messi. Volio bih da sam nastavio da igram uz njega. Nismo imali dovoljno vremena zajedno. Bilo je vrlo mlad. Volio bih još jednom otići na teren i zaigrati s njim", kazao je 40-godišnji Ronaldinho, dodavši:

"Najbolji je u povijesti, nema sumnje. Niko nije učinio ono što je učinio Messi. Ronaldo je kompletan, sve ima, ali ja više volim Messijev stil".

Ronaldo (43) također je pohvalio i Portugalca i Argentinca, ali i on je ovaj put glas dao Messiju.

"Messi kao da nije sa ovog svijeta. I Cristiano je poseban, ali Leo mi djeluje kao kompletnjiji od Ronalda. Odličan je, sviđa mi se više od bilo kojeg drugog igrača i sve što radi je spektakularno", zaključio je Brazilac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nogometna ikona David Beckham također se uključio u raspravu o Messiju i Ronaldu i utvrdio je da Juventusova superzvijezda "nije na nivou Messija".

"Vjerojatno sam se odlučio povući iz nogometa kada je Messi trčao pored mene", priznao je Beckham uz smiješak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti