Bavarci traže nove igrače za vezni red

Bayern želi posuditi dvojicu francuskih veznjaka

Minhenski Bayern aktivno analizira tržište igrača u potrazi za pojačanjima u veznom redu. Za sada su Bavarcima za oko zapala dvojica Francuza.

Već je bilo riječi o "remontu" ekipe Bayerna koji bi za posljedicu trebao imati i nekoliko odlazaka.

Kada je vezni red u pitanju, vrlo vjerovatno će Allianz Arenu napustiti iskusni Španac Javi Martinez, a njegovim stopama bi mogao krenuti i Thiago Alcantara. Također, nije isključeno da će Bayern napustiti i Corentin Tolisso.

Bayernov remont je počeo dovođenjem Leroyja Sanea i mladog defanzivca Tanguyja Kouassija iz PSG-a, ali su sada Bavarcima potrebni "pravi" veznjaci.

Prema informacijama do kojih je došao francuski Le10Sport, Bayernu su za oko zapali Tanguy Ndombele (Tottenham) i Tiemoue Bakayoko (Chelsea), dvojica igrača čiji su statusi uputni u "matičnim" klubovima, što znači da bi trebali biti dostupni za transfere.

Ipak, nešto komplikovaniji bi sigurno bio transfer Ndombelea s obzirom da je Tottenham tek prije godinu dana platio veliki novac za njegov dolazak.

Ipak, ideja Bayerna je da pokuša sa posudbama, pa da se o mogućim trajnim transferima pregovara i razmišlja ukoliko se novi igrači dobro pokažu u Minhenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Biće zanimljivo vidjeti da li će Bayern uspjeti dovesti nekog od pomenute dvojice. Ili možda obojicu.

Inače, Bayern se sve više oslanja na francuske igrače. Tako Bavarci trenutno u svojim redovima imaju Lucasa Hernandeza, Tanguyja Kouassija, Benjamina Pavarda, Corentina Tolissoa, Kingsleyja Comana i mladog Michaela Cuisancea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.