Sezona u Bundesligi počinje u do sada neviđenom terminu, finale Kupa neće biti posljednji meč

Brojne promjene u Njemačkoj

Sezona u Bundesligi počinje u do sada neviđenom terminu, finale Kupa neće biti posljednji meč

Nova sezona u Bundesligi počet će u nikada čudnijem terminu. 

Njemački savez danas je objavio kako će bundesligaši opet na teren tek 18. septembra, a da će takmičenje biti završeno 22. maja.

Sedam dana prije početka nove sezone započet će Kup i prvo kolo će biti igrano do 14. septembra. Zanimljivo, u narednoj sezoni finale Kupa neće biti posljednja utakmica sezone u Njemačkoj obzirom da će isto biti održano devet dana prije posljednjeg kola Bundeslige, tačnije 13. maja u Berlinu.

Zimska pauza bit će na rasporedu poslije odigravanja drugog kola u Kupu, 23. decembra i trajat će do prvog vikenda u januaru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Novina je i ta da sezona neće početi utakmicom Superkupa, već će ista biti igrana tek 30. septembra.

Podsjetimo, obje titule u Njemačkoj branit će ekipa Bayern Minhena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi