Novo pojačanje Širokog Brijega

Čuljak: Neće mi biti problem prilagoditi se

Najnovije pojačanje NK Široki Brijeg je tridesettrogodišnji defanzivac Tomislav Čuljak.

Plavo-bijeli su se odlaskom Josipa Kvesića suočili s problemom na poziciji lijevog beka, a tu prazninu, barem za narednu sezonu, popunit će Čuljak koji je stigao iz Cibalije.

Izuzimajući epizodu u Vinkovcima, skoro cijelu dosadašnju karijeru Čuljak je proveo u najjačem hrvatskom rangu i očekuje se da će biti pojačanje za Širokobriježane.

"Želim se zahvaliti ljudima iz kluba koji su mi ukazali povjerenje i pozvali me u Široki Brijeg. Znam u kakav klub dolazim i kolika je njegova veličina u bh. nogometu. Nekoliko sam puta u dresu Cibalije igrao protiv Širokog Brijega, a poznajem i neke igrače od ranije, tako mi neće biti problem prilagoditi se novoj sredini", kazao je Čuljak nakon što je stigao na Pecaru, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svojim iskustvom i znanjem došao sam pomoći mladoj momčadi u novoj sezoni. Naše ambicije ostaju visoke. Borit ćemo se za sami vrh i satisfakcija je biti dio ove priče", poručio je Čuljak.

U Široki Brijeg prije nekoliko dana stigao je i iskusni Jure Obšivač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.